21 Nisan 2013 Pazar

Chanel Parfumlere kısa bir bakış..:)

                                         - Chanel Parfumlerim-

Merhabalar..Chanel'in bazı parfümlerini bugun sizler için mercek altına alacagım..Bu yazıyı bir okuyucu arkadaşımın istegi üzerine yazılacaklar arasından öne aldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kullandıgım Chanel parfümlerim ve hakkındaki izlenimlerim..



Chanel no.19:

Bendekiler Eau d.parfum,eau d.t.,ve 7.5 concantre(parfum)

İsim tarihi:Bu parfum adını Coco Chanel'in dogum gunu olan  19 Ağustos'tan almıstır.

İçeriği:Floransa Süsenleri,mayıs gülleri.Son notaları daha bir sabunsu diyebilirim.

İzlenimlerim..:Hafif ağıra kaçan ama yinede tatlı bir kokusu var.Özellikle her bayanın hayatı boyunca bir dönemde olsa kullanması gereken ilk 5 parfümden birisi oldugunu dusunuyorum.Kalıcılıgı orta düzeyde.Bende öyle oluyor en azından.Sürdükten bikaç saat sonra fasla bir kalıcılık olmuyor açıkçası..Yaş skalası..:Her yaş gurubuna hitap eden bir koku oldugunu dusunuorum.

Chanel Coco Mademoiselle:




Biraz sade,birazda maskülen ve temiz bir koku..ve bir o kadarda kadınsı..

İçeriği:Gül,yasemin barındırıyor.Çiçeksi,tatlımsı bir yapıda..Oryantal bir koku..

üst notalar:bergamot,sicilya greyfurtu

orta notalar:doğu yasemini,gül

alt notalar.:vetiver,patçuli,vanilya,beyaz misk

Sanki biraz kremsi tarzında bir koku diyede niteleyebilirim.

İzlenimlerim..:Dahada yoğun gül kokusu benim tenimde baskın duruyor diyebilirim.Genç bayanlar içinde gayet uygun..Kalıcılıgı gayet iyi.Yazdan ziyade kışın daha uygun bir koku oldugunu dusunuyorum.

 

Chanel no.5:



En çok ismini duydugumuz parfumlerinden biri.Tıpkı Marlyn Monroe'nunda tercihi gibi..:)Bir çiçek buketi,sandal ağacı,gül ve yasemin..

İzlenimlerim..:Pekçogunun oldukça ağır buldugu bir koku aslında.Ama yinede vazgeçilmezimiz bir çoğumuzunda..:) Özellikle kışa uygun bir koku oldugunu belirtmeliyim.Yazın ağır gelebilir.40 yaş ve üzerine daha uygun bir koku diyenlerimiz vardır çoğunlukla..:)

Bendeki 7.5 ml olan konsantre de denilen en yoğun olan parfum tipi.Özellikle daha ozel geceler ve akşamlar için tercih edilebilecek bir parfum..

 

Sevgiler..:)


                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız


                                                                               

4 yorum:

  1. içlerinde favorim coco no5 bende resmen hacıyağı gibi duruyor denemiyorum bile artık..

    YanıtlaSil
  2. ağır bir koku olarak durabiliyor pekçoğumuzda.Benimde herzaman için tercih etmedigim bir parfum oluyor zaten kendisi.Daha olgun yaşlar için diye dusunuorum

    YanıtlaSil
  3. Pınar'cım çok teşekkür ederim yazın için...Sanırım sen No=19,Coco Mademoiselle,No=5 sıralamasından memmunsun.Bu arada Chanel saf parfümlerin açık hali yok sitende onların şişesi nasıl?

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim:) Açık halinide fotolicaktım ancak uzun silindirimsi tarzda şişede oldugu ve ayakta dik durmadıgı için foto çekmem mumkun olamadı koyamadım dolayısıylada. Aslında üçünden en favorin hangisi dersen eğer no.19 derim.Coco mademoiselle her daim kullanılabilecek bir parfum gibi gelmiyor bana nedense.Kışın daha uygun diyebilirim.

    YanıtlaSil