14 Aralık 2011 Çarşamba

Mac Luna Ccb

Kendisi Mac'ten aldığım ilk ve tek cream color base'im olur. Öncelikle "Cream Color Base" nedir onu açıklayayım. Temelde Ccbler çok amaçlı makyaj ürünleridir. Kimilerini ruj, allık, aydınlatıcı, far bazı hatta far olarak kullanabilirken kimilerini de sadece aydınlatıcı allık vs olarak kullanabilirsin. Birçok renk seçenekleri var normalde pro olanları da hesaba katarsak. Zaten aldığınız Ccb yi yüzünüzün hangi bölümlerinde kullanabileceğinizi ya da kullanamayacağınızı anlatan ufak da bir kağıt çıkıyor kutularının içlerinden. Bendeki rengi "Luna". Kalıcı koleksiyondaki en beyaza yakın rengi bu. Pearl rengi "Soft&Gentle"ın krem versiyonu gibi. "Hush" rengini ise ben "Nars Orgasm Illuminator"a benzetiyorum. Diğer renkler zaten benim için koyu. Belki "Shell" i kullanmayı deneyebilirm. O yüzden bu rengi tercih ettim. Bir de şunu eklemek istiyorum: Ccbler doku bakımından bana biraz da Nars'ın Multipleları anımsatıyor.
Eksi ve artılarını karşılaştıracak olursak:
Artıları:
1- Küçük gibi görünseler de aslında oldukça bereketliler. Her gün kullanan birinin bile hemen bitirebileceğini sanmıyorum
2- Luna rengi gelin makyajına en çok gidecek göz pınarı aydınlatıcısı bence. Resmen bunun için yaratılmış! Gözleri o kadar güzel vurguluyor ki, olursa o kadar olur. Zaten Mac kendisini "Bright white with shimmer" olarak tanımlamış. Harika bir tanım! Alttaki resimde de bembeyaz aydınlık göz pınarları lafımla anlatmak istediğim.(Resim bir blogdan alıntıdır.)


3- Kalıcılığı gayet iyi elmacık kemiklerime sürdüğüm zaman ben silene kadar ilk sürdüğüm haliyle kalıyor.
4- Piyasadaki diğer aydınlatıcılara göre fiyatı uygun. Mesela Msf'lere kıyasla baya ucuz, gerçi Msfler de oldukça bereketli. Msfler 70, Ccbler de 47 olması lazım. Fakat tamamen sıkıyor da olabilirim:)
5- Renk seçenekleri oldukça güzel. Her ten rengine, ve kullanım amacına uygun renkleri var.
6- Minik olduğu için taşıması kolay. Seyahat dostu.

Geldik eksilerine.
1- Bir kere biraz yapısı sert. Malum benim de cildim kuru. O yüzden parmaklarımla dağıtmakta  biraz zorlanıyorum.
2- Bundan ne göze far bazı ne de far olur. Gözümün üstünde ağırlaşıyor ve feci topaklanıyor.
3- "Virgin Isle" gibi harika bir mercan rengini sadece "Pro" mağazalarında bulabilmemiz oldukça can sıkıcı. Herkesin kullanabileceği ve çok satılacak bir renk halbuki( Bu yorum Luna ile ilgili değildi ama yazmasam olmazdı:))
4- Ccbye dokunduracağınız fırçanızın ya da parmaklarınızın kesinlikle temiz olması lazım. Yoksa benim Ccb'm gibi üstü far, fondoten lekeleri ile dolu olur ve temizleyemezsiniz.:)

Paylaşan;








Alix Avien Oje No: 200

Merhaba Herkese!
Malum vize dönemi ondan pek yazamıyorum, ama arada ufak bir kaçamak yapıp bloga bir iki bir şey yazsam bir şeycik olmaz:) Aşağıda göreceğiniz bu ojeyi geçen yaz almıştım, yazın genelde kırmızı sürmediğimden( biliyorsunuz mercan hastalığımı:)) daha yeni sürebildim. Fakat bu kadar gecikmeme üzülmedim değil, ne kadar güzel bir kan kırmızısıymış, sonbahara kışa en yakışanlardan:) Tek kelimeyle harika. Zaten Alix Avien bana göre bu oje işini iyi biliyor:)

Paylaşan;




13 Aralık 2011 Salı

Dr.Hauschka

Uzun süredir denemek istediğim; ama bir şekilde alıp kullanmanın nasip olmadığı bir marka: Dr. Hauschka benim için. İşte bu organik ürünler üreten marka facebook sayfası açmış. Sayfasını beğenenlere çok güzel hediyeler yolluyor. Merak edenler için:

http://www.facebook.com/dr.hauschkaturkiye

Paylaşan;


1 Aralık 2011 Perşembe

Dermalogica Daily Microfoliant


Merhabalar.Bugun sizlere Eczanelerde adını sıkça duydugumuz bir dermokozmetik markası olan Dermalogica'nın herhalde en kült ürüni haline gelmiş olan Peelinginden bahsetmek istiyorum.Daily Microfoliant..Adındanda anladıgınız üzere kendisi günlük veyada günaşırı kullanılabilen ender peelinglerden birisi.. Alışılagelmiş sert granüllü peelinglerden çok farklı bir yapıda.İçeriğinde pirinç tozu bulunuyor.Bu özelliğinden dolayı ürünü kullandıkça cildinizde bir iki ton kadarda açılma görmeniz mümkün.Şahsen benim uzun yıllardır kullandıgım vede cok sevdiğim bir ürün kendisi..:)Hatta vazgeçilmezim diyebilirim.

          
                                                        Peeling'in Yapısı..
                
Yapısı:İçeriğinde pirinç tozu bulunuyor.Yapısı oldukça hafif..Ayrıcada cokda yumuşak diyebilirim. Sert garnüllü peelingler gibi cildi çizmiyor,zedelemeden nazikçe fakat etkili bir şekilde temizliyor.
Suyla karıştığı zaman kremsi bir yapıya bürünüyor.

Kullanılışı:Elinize aldıgınız bir çay kaşığı kadar ürünü cildinizi temizledikten sonra (Temizleyici jel,krem veyada cilt yapınıza uygun hangi temizleme ürününü kullanıyorsanız) hafif suyla ıslatarak kremsi kıvama gelince yüzünüze dairesel hareketlerle uyguluyorsunuz.Yaklaşık 1 dakika kadar yüzünüzde masaj yaparak nazikçe ovaladıktan sonra ılık suyla duruluyorsunuz.Bu kadar.

                                               
                                                   Buradan ürünü dökebilirsiniz..
Özelliği:Cildi nazikçe fakat etkili bir şekilde ölü derilerden arındırıyor.Hergün kullanabilrsiniz.Eğer hassas veyada hassasa yakın bir cildiniz varsa günaşırı uygulamak daha doğru olur diyede düşünüyorum.Kullandıkça gerçektende cilt lekelerine özellikle sivilce izlerinede iyi geldiğini soyleyebilirim.Ciltteki ton farklılklarını azaltıyor.

Fiyatı:176 tl..Yetkili Eczanelerde bulabilrsiniz..
Sevgiler..
                                                     
                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız