8 Kasım 2011 Salı

John Frieda 3-day Straight Sprey


Bugun sizlere John Frieda'nın İngiltere'de de ödül almış olan fakat ülkemize gireli henüz daha birkaç ay olan bir ürününden(spreyinden)bahsetmek istiyorum.3-day straight..Adındanda anlaşılacağı üzere saçlarınızda gerçekleştirmiş oldugunuz fönü/düzleştirmeyi 3 güne kadar koruyor.Elektriklenmeyi ve kabarmayıda önlediğini vaad ediyor.Aldım,denedim,kullandım..Gelelim izlenimlerime..


Öncelikle:
İçeriği:Keratin proteinleri içererek,bu proteinler ısıyı gördükleri anda etkinleşiyor ve saçları ısıdan,ısının yan etkilerinden koruyor.Bu proteinler ayrıca saçların elektriklenerek kabarmasını önlüyor.

Kullanımı:Saçları düzleştirmeden önce nemli veya ıslak saça 10-15 defa püskürtüyorsunuz.(Saçlarınızın uzunluğuna göre miktarı biraz daha da artırabilirsiniz.Ardından düzleştirme işlemine geçebilirsiniz. Bu kadar..
                                                 
                                              Klipsini kaldırarak buradan püskürtülüyor..

Ben ne yaptım..??Sonuç ne oldu..??:,Kullanım talimatlarını bizzat uyguladım.Malum,benim saçlarım belime çok çok yakın bir uzunlukta oldugu için 15-16 defa saçlarıma püskürttüm ıslakken.Ardından spreyin eşit olarak yayılması için geniş dişli bir tarakla az bir sure taradım.Sonrasındada düzleştirdim. Sonuç gerçektende mükemmel:)) Şöyleki;normalde kendi başıma bütün saçımı düzleştirmem bir 70 dakikayı buldugu halde,bu spreyle bu sure 45-50 dakika arasına indi.Ayrıcada saçlarıma çok daha fazla parlalık verdiğini söyleyebilirim.Isıdan koruduğu konusunda çok fazla bir fark göremedim açıkçası.Çünkü saçlarımı sonradan tekrar yıkadığımda saçlarımda yine birkaç kırık daha oluşmuştu.(malum,düzleştiriciyi saça ne uygularsan uygula;verdiği zararı tamamen önleyemiyorsunuz aslında..)
Saçlarım bu spreyi kullanarak düzleştirdğim gün bütün gün oldugu gibi kaldı,aslada bozulmadı.Ertesi günde aynı şekilde devam etti bu durum.Sadece 3.gün 2 dakika üzerinden düzleştirici geçtim biraz o kadar.Ayrıcada sprey saçlarımı kesinlikle ağırlaştırmadı.Normalde bu tarzda ürünler saçı sertleştirebilir,dakat bu spreyde boyle bir sorun olmadı.

Fiyatı:Boyner'den 38 tlye almıştım.

Not:Spreyin içeriğinde  Paraben(malesefki) ve parfum bulunuyor..

Sevgiler..
   
                                                         Paylaşan:Zencefilkız

4 Kasım 2011 Cuma

Bioderma Sensibio Ar Krem

Merhabalar!
Bugün de bir Bioderma yazısı ile karşınızdayım. Bioderma yazılarını bu kadar geçe bırakma nedenim birkaç hafta ya da bir ay kullanımlı süreyle kullanılmış ürünlerin doğru bilgileri yansıtmadığını düşünmem. Bu ürünü de yazdan beri ama düzenli olarak daha çok 1-2 aydır kullanıyorum. Bildiğiniz üzere sensibio serisi hassas-kızarık-toleransı düşük ciltlere, sebium serisi karma-yağlı ciltlere öneriliyor. Sensibio Ar kızarıklık karşıtı bir krem, yalnız normal nemlendirici olarak kullanılmıyor, gece yatmadan normal nemlendiricinizin üzerine, kızarıklık sorunu yaşadığınız bölgelere lokal olarak uyguluyorsunuz. Gündüz kullanımına uygun olmaması bnm görüşüm normalde kremin kutusunda sabah da kullanılabileceği yazmış ama içeriğinde yağ olmamasına rağmen ciltte ağır, yağlı bir his bırakmasından dolayı kullanılamaz dedim. İlk sürüldüğü anda gerçekten cildin kızarıklığını mucizevi bir şekilde yok ediyor. Fakat ben uzun süreli kullanımda cildimde genele yayılan bir düzelme göremedim(kızarıklık olarak.) Benim kızarıklığım daha çok yanak bölgemde; ama bana pek bir fark yokmuş gibi gelmedi. Sabah da kızarık olmayan bir ciltte uyanıyorum ama yüzümü yıkadıktan sonra acı gerçekler su üstüne çıkıyor. Bu nedenle bir daha alacağımı sanmıyorum. Zaten yapısını pek sevmedim. Fiyatı 50 lira civarı olması lazım. Ben 3 al, 2 öde kampanyasından almıştım; takip ederseniz sürekli aynı kampanya tekrarlıyor kendini.


Bioderma'nın sitesinde ürün hakkında neler yazıldığına bakmak gerekirse:

Sensibio AR Cream hem anlık hem de uzun süreli kızarıklık sorunlarının giderilmesine destek olur.

Enoksolon, alantoin ve kanola içeriğiyle sıcak basması hissinin ortadan kalkmasına katkı sağlar.

Rosactiv kompleksi® (yeşil çay ekstresi, gingko biloba ve soya fasulyesi) içeren ürün, nemlendirici içerikler sodyum PCA, avokado fitosterolleri, hidroksiprolin ve gliserin sayesinde cildin tolerans seviyesinin yükseltilmesine yardımcı olur.

Hafif ve yağsız bir yapıya sahiptir, parfüm ve renklendirici ajan içermez.


Özellikleri ve içeriği:


Özellikleri:
Parfümsüz formüle sahiptir. Hipoalerjeniktir.Renklendirici ajan içermez.


İçerikler:
WATER (AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCOL DISTEARATE, OZOKERITE, PEG-100 STEARATE, SODIUM PCA, CANOLA OIL, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, GLYCYRRHETINIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, ALLANTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, PROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, DISODIUM EDTA, LAURETH-7, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN.

Sevgilerimle;




2 Kasım 2011 Çarşamba

Bioderma Sebium Akn Krem

Merhabalar!!
Temmuz veya ağustos ayında eczaneye bioderma ürünleriyle tanışmaya hem de cildimin ihtiyacına uygun ürünler almaya gitmiştim. Güneş koruyucu, kızarıklık karşıtı ve nemlendirici yanında bir de gözenek küçültücü bir ürün almak istedim. Pore refiner ı isteyince, eczacı bayan Pore Refiner ın ancak siyah noktaları temizlenmiş bir ciltte etki göstereceğini öncelikle gözeneklerin içinin temizlenmesini, yani siyah noktalardan kurtulmam gerektiğini söyledi. bana siyah nokta temizleyen Sebium Akn kremi önermişti, mantıklı geldiğinden ben de onu aldım. Yazın pek düzenli kullanamasam da sonbaharın gelmesiyle bu kremi(özellikle son bir aydır) düzenli kullanmaya başladım. Düzenli kullanmak derken her gece burun ve çene bölgeme lokal olarak uyguluyorum. Sürer sürmez yakma ve kaşınma başlıyor, özellikle de çene ve alın bölgemde, hatta bir keresinde öyle yaktı yatağımdan kalkıp deli gibi kaşınmaya başladım. Daha sonra bunun kremin içeriğindeki "Aha" yani "meyve özleri"nden kaynaklandığını öğrendim. Bana siyah noktaları temizliyormuş gibi gelmedi, zira pek bir değişiklik gözlemleyemedim. Arada cilt bakımı yaptırıp siyah noktalarımı temizletiyorum ya da siyah nokta bantları kullanıyorum ama illa ki siyah noktalar kalıyor geriye ya da yeniden oluşuyor. Onlara bir etkisi yok malesef. Sadece akşamları sürüyorum, yakıyor ve ben de "Yakıyorsa demek ki işe yarıyor, orayı temizliyor." mantığıyla kendimi tatmin etmeye çalışıyorum sadece. Minnacık almak da yetiyor çünkü sadece burun ve çene bölgesi için kullanıyorum. Kısacası kolay kolay bitmeyecek de. Olsa da olur olmasa da olur tarzından bir ürün, ne faydasını gördüm ne zararını. Gerçi bütün kullandığım Bioderma ürünleri için diyorum bunu, çoğu kullanan kişi  bu markaya hasta; ama ne yazık ki benim cildime uymadı.


 Yapısı losyon kıvamında.



Ürünümüzün içeriğini de yazayım:


Özellikleri:
Parfümlü formüle sahiptir (Neden bu bioderma gibi bir marka tedavici edici bir dermatolojik ürünün içine parfüm koyar anlamış değilim, ve ayrıca pek hoş koktuğunu da söyleyemeyeceğim.) Komedojenik değildir.

İçerikler:
WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, C12-13 ALKYL LACTATE, DIPROPYLENE GLYCOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, GLYCERIN, PTFE, SALICYLIC ACID, XYLITOL, ZINC GLUCONATE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, MANNITOL, GINKGO BILOBA EXTRACT, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, RHAMNOSE, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, SODIUM HYDROXIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, LAURETH-7, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).


Fiyatı 50 lira olması lazım. Sevgilerimle,