29 Nisan 2011 Cuma

Bobbi Brown- sivilce kurutucu.(??!!)

Sivilceler hepimizin korkulu ruyası..Belki her zaman,belkide önemli bir gün dediğimiz bir anda gelip kapımızı çalabiliyorlar küçük canavarlar..Apansızın..Herkesin sivilceyle başının belada oldugu bir dönem olmuştur hayatında.İşte bu yuzden sizlere bugun bir ürün tanıtacağım.Bobbi Brown sivilce kurutucu krem.Gece uygulanılan bir ürün.Sivilceli bölgeye uyguluyosunuz ve ertesi sabah yıkıyorsunuz.İşte bende bu düşünceyle bu urunden aldım.Ancak memnun kaldığımı söyleyemem.Tamam,belki bir gecede mucize beklemiyorum,ancak bir ürün bu kadar etkisiz olamaz yaa.Olmamalı..Bobbi Brown gibi kendini kanıtlamış bir markaya yakıştıramadım doğrusu.Sivilcelere hiçbir etkisi yok.Öyle sivilceli bir cildim olmamasına ragmen,ayda yılda çıkan bir taneyide hiçbir şekilde kurutmayı beceremedi..!!Bir daha alırmıyım..??Almam...


Paylaşan:Zencefilkız

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay..Bu marka neden ülkemize gelmiyor diye hayıflandığım bir makyaj markası..Markanın bir palet yazısıyla karşınızdayım.En sevdiğim paletim.:))Urban Decay Naked palet.Zaten ilk çıktığı andan itibaren bu ürün resmen kapışıldı.UD'ın kendi sitesindende pek çok defa stokları tükendi.Gerçekten renkleriyle dokusuyla bu farlar beni benden aldı diyebilirim..Adındanda anlaşılacağı gibi oldukça nude tonlarda farlar içeriyor.Çoğuda simli..Ama öyle bangır bangır bağırmıyor,parıldıyorum diye.Tam ayarında..Gündüzde,gece makyajındada kullanılabilir.Sürülüşü kolay.Farların birbirleriyle uyumu çok güzel.Gerek smokey eyes tarzıında gerekse nude makeup tarzında istediğiniz makyajı yapabilirsiniz.Paletteki,Naked ve Toasted rengi favori renklerimden..

İçerisinde 2 tanede miniboy kalem sıkıştırmışlar:)Zero ve whiskey..Ben bu paleti ebaydaki bir satıcıdan almıştım.Urban Decay'ın sitesindede satışta bulunuyor.
Paylaşan:Zencefilkız

Laneige Allık



Herkese iyi akşamlar! Bugün size facial-shoptan aldığım tek kore malı allığımı tanıtmak istiyorum. Markanın adı Laneige biliyorum birçoğunuza bu isim yabancı fakat Kore’de bayağı meşhur ve tutulan bir markaymış bu. Fiyatları Chanel filan gibi ama ben bunu özel indirimde olduğu için almıştım, görüntüsünün hoşuma gitmesinden çok bana tamamen yabancı olan bir ülkenin ürününü denemekti amacım. Rengi bende bronz duruyor mat bir allık bu, kahve tonlarında. Çok bir özelliği yok aslında birçok markada benzeri bulunabilir. Henüz kendisini pek kullanmadım, yazı bekliyorum nedense ilkbaharda bu tür renkleri sürmek içimi açmıyor. Fakat bu allığın güzel bir yönü var ki o da dokusu, yumuşacık ipek gibi bir allık bu ve şeritlerinin şeklinde bu zamana kadar hiçbir bozulma olmadı. Yanında gelen fırçası da yumuşacık ama ben genelde kendi fırçalarımla uygulama yaptığım için kullanmaya ihtiyaç duymadım.

Paylaşan: Larinia





Scott Barnes Loose Powder- Diamond Dust

Bu ürünü aylar önce çilekten almıştım. Bu markanın tek kullandığım ürünü bu oldu ve pudradan da inanılmaz memnunum diyebilirim. Artık bilmeyen yoktur ama ben tekrardan hatırlatayım Scott Barnes J.Lo’nun muası ve diamond dust da J.Lo’nun vazgeçemediği ürünlerin başında geliyormuş. Ben de bu bilgileri bloglardam edinip öyle almaya karar vermiştim bu pudrayı. Herkes sadece beyaz tenlilere giden bir pudra dese de ben pek öyle düşünmüyorum çünkü renk değil ışıltı veriyor albaster rengi için bu denilen doğru olabilir ama ben yanık bronz tende veya esmer tenlerde de bu pudrayla harikalar yaratılabileceğini düşünüyorum. Nasıl kullandığıma gelirsek kullanmak istediğim miktarı kaba döküyorum, kabuki fırçayı değdirip tüm yüzüme pudrayı yayıorum. Sonuç kesinlikle glowy, ışıltılı, capcanlı bir cilt. Ben gündüz için kullanıyorum çünkü yüzde sim sim durmuyor ama daha yoğun bir şekilde gece de kullanılabilir. Ürünün ağırlığı 10 gram, gayet bereketli bir ürün uzun süre daha kullanırım diye düşünüyorum. Özellikle bu pudranın farkını anlamak istiyorsanız bunu sürdükten sonra foto çekilin derim ben, cildinizin ne kadar güzel gözüktüğüne inanamayacaksınız. Yakın bir zamana kadar çilekte kampanya vardı iki diamond dust alarak toplma 22 lira ödüyordunuz ben almamıştım ama şimdi pişman oldum diyebilirim.. Zaten artık Scott Barnes’ı da rüyamızda görürüz; çünkü Türkiye’de satılan bir marka değil.


28 Nisan 2011 Perşembe

Kaşlar..

Bugun sizlere,makyaja bir anlamda yön veren önemli bir konuyu aktarmak istedim.Kaşlar..Kaşların makyajdaki rolu..Kaşların yüzü vurgulamada ve yüze ifade vermedeki rolu tartışılmaz şüphesiz..Makyajın kaşlara etkisi yadırganamayacak kadar önemli..Ünlüler özellikle bu konuda gerçekten hassaslar.Özellikle son yıllarda kalın kaş modası baya bir revaçtaydı.Kalın kaş modasının şu sıralar ünlüler arasında önde geleni Megan Fox mesela..Yakışıyor mu derseniz,ona yakışıyor.Kesinlikle..

Aradaki farka bir bakarmısınız..Hayret verici..


Her ne kadar ben bu modayı bir türlü sevemesemde,işin asıl sırrının ne olduğunu sizede söylemek isterim.Tabikide boyalar..Kaş boyama..Kaş kalemleri,kaş pudraları, kaş şekillendirme farları..İşte bu ürünler günümüzde pek çok ünlünün adeta kurtarıcısı..özellikle kaşların cılızlığından şikayet eden ünlüleri biranda Brooke Shields kaşlı haline çeviren bu ürünlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.Artılarıyla eksileriyle..Şimdi gelin bu ürünlere şöyle bir bakalım.

Bobbi Brown Kaş Farı ikilisi:


Bu ürünü ilk defa Harvey Nichols'da denemiştim.O andan itibaren vuruldum diyebilirim..Gerek farın dokusuyla gerekse sürüş kolaylığıyla adeta favori ürünlerimden birisi oldu.İçerisinde minik bir cımbız bulunmasıda ayrı bir güzellik.Çantaya at çık,istediğin an kullan tarzında..İçerisinde bir açık birde zengin kahve şeklinde 2 farklı renk bulunmakta.Kaşlarınızdaki boşukları bu far yardımıyla kolayca doldurabiliyorsunuz. Minik fırçasını bu iş için kullanabilirsiniz.Açık rengi kaşların genelinde kullanıyorum.Koyu olan rengi ise kaşlarımın cılızlaştığını düşündüğüm zamanlarda,yada fazla seyreklik bulunan bölgeleri doldurma amaçlı tercih ediyorum.Az miktarda alarak kullanmak yeterli.Ayarı kaçırırsanız kaşlarınızın renginden çok daha koyu ve doğal olmayan bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz.Bu durum,bakışlarınızın ifadesinide daha sertleştirir,benden söylemesi..Aslında zaten bu kaş boşluğu doldurma işini,bir süre elinizi alıştırdıktan sonra gerçek anlamda kullanın derim. Zira,bu tarz ürünler adamı vezirde eder rezil de..Benim kaşlarım öyle seyrek olmamasına ragmen,bazı zamanlarda kullanmayı tercih ediyorum.Kaşlarım daha bir güzel görünüyor sanki,makyajımda bütünlük sağlamış oluyorum.
Benefit High Brow:Benefit'in Türkiyeye geldiği ilk zamanlarda almıştım bu kalemi Sephora'dan.Benefit ürünleri genel anlamda iyi bir düşünce bıraktığı için bu ürürününde öyle olduğunu düşünmüştüm.Sonuçsa tam bir hayal kırıklığı..Bırakın kalkık kaşları,kaşlara hiçbir etkisi yok.Sadece kaş kemiği ve kaş altına sürüldüğü zaman beyaz-pembemsi arası bir renk bırakıyor o kadar.Aldığma gerçekten pişman oldum diyebilirim. Her denememde sonuç hüsran oldu..Rengi dokusu iyi olmasına ragmen görevini yerine getiremedi diyebilirim. Bir daha alacağımı zannetmiyorum.


Cecile Kaş Kalemi:Bu ürünün fotoğrafını buraya koyamadım çünkü kullanıp kalemi açmaktan oldukça küçüldü.:) Tekrar tekrar alacakmısın derseniz evet,hemde hemen bu hafta..!!Bakmayın markasına siz öyle, pek bilinmedik filan diye.İlk aldığım zaman bende inanın hiç böyle bir sonuç beklemiyordum ama gerçekten çok güzel bir kalem.Gerçi,tam kaşlarımın renginde bir rengi bu markada bulmamın bunun üzerinde ciddi anlamda etkisi var.Kaşlar arasındaki boşlukları doldurmada epey bir marifeti var bu kalemin. Çokda doğal duruyor.Fiyatıda gayet uygun 11 tl..
Paylaşan:Zencefilkız

Chanel La Ligne De Chanel Eyeliner


Chanel'in her yıl çıkardığı değişik kullanımlı bir eyeliner.Gerek sürümü,gerekse kullanımıyla gerçekten profosyonel makyaj etkisi yaratebilecek düzeyde kendisi.Yaklaşık 2 yıldır kullandığım ve bittikçede tekrar aldığım ürünlerimden.Bendeki Noir Lame rengi.Bir tanesi mat siyah rengi,diğeride gölgeleme ve daha çok gece makyajında tercih edilen simli füme tarzında bir renk.Eyeliner'ın İçerisinde 2 adet farklı kalınlıkta minik firçasıda mevcut.Bir tanesi ince hat uygulamalar için çok ince uçlu fırça,diğeriyse gölgeleme ve dağıtma için kullanılacak olan kalın uçlu fırça.Farklı tekniklerde kullanabilirsiniz.Sofistike bir görünüm için ince uçlu fırçayla kirpik dibine çok ince bir çizgi çekip göz kenarında kuyruk şeklinde uzatabilirsiniz çizgiyi.Eger daha buğulu ve seksi bir görünüm içinse siyah ve simli füme renklerini kullanarak çarpıcı bir görünüm elde etmek mümkün. Aldığınız zaman kadife bir kese içerisinde geliyor kendisi sizlere.Ayrıca içerisinde küçük bir kartta bulunuyor.Bu kart üzerinde size nasıl uygulayacağınızla ilgili birkaç tüyo da verilmiş. ,Daha koyu ve adeta simsiyah bir renk için,fırçalarını ıslatarak kullanabilirsiniz.Beymendeki satış fiyatı 102 tl.. 

Paylaşan:Zencefilkız

Mac Farlar


Mac'in bir farından bahsetmek istiyorum sizlere.Mac tilt far..Bu farı öyle çok seviyorumkii..!!Rengiyle,dokusuyla,göz kapağımdaki duruşuyla bir harika:)Seviyorum,seviyorum,seviyorumm:))öyle kaptaki gibi koyu mavimsi durduğuna bakmayın,sürüldüğünde gayet açık rengi var.Buz mavisine yakın bir renk.Soğuk bir mavi..Özellikle mavi gözlerde tavsiye ederim.Mavi göze mavi far olurmu demeyin,göz dış çerçevesine içte çektiğiniz zaman bu farı fırçayla olur.Gayet güzel olur hemde:)Şahsen ben öyle yapıyorum.Özellikle Mac 239 numara fırçayla bugulu bir efekt yapılabilir.Puslu görünüm sevenler için güzel bir seçenek..
Buz mavisi bir tonda..Size bu farı nasıl uygulayacağınızla ilgili bir tuyo vereyim..Göz kapağının kenar v şeklindeki kısmının,iç kısmına bu fardan az az geçtiğiniz zaman(239 numara fırçayla) soğuk yansımalar elde ediyorsunuz.Yada ikinci bir alternatif,alt göz kapağının iç kısmında bu fardan kalem gibi ince bir çizgi şekilde geçebilirsiniz.Sevgiler..

Paylaşan:Zencefilkız

Bobbi Brown Lip Gloss Palette





Şimdi size tanıtmak istediğim ürün Bobbi Brown'ın dudak parlatıcısı paleti. Bu ürünü iki ay önce çilekten almıştım, çilek fiyatı 56 liraydı ben indirimle 35e aldım sanırsam. Bu palet içerisinde dört tane gloss barındırıyor.Üç tanesi ışıltılı baştan ikinci rengi ise (pembe olan) mat. Dudağa sürünce yapış yapış bir his vermiyor, güzel nemlendiriyor ve oldukça da kalıcı. Palet ağırlık olarak 4 gram Çok rahat makyaj çantanızın içinde de taşıyabilirsiniz. içinde aynası ve fırçası da var, fırçası çok kaliteli gerçekten Bobbi Brown ı fırça konusunda çok başarılı buluyorum.
En soldaki renk ışıltılı açık pembe ve en sevdiğim
Soldan ikinci ise daha koyu mat bir şeker pembesi.
Soldan üçüncü de bayağı ışıltılı gold tonlarda bir gloss.
Sonuncu renk ise tam sütlü nescafe rengi içinde belli belirsiz ışıltılar var. Kış ve sonbahar kullanımına oldukça uygun olduğunu düşünüyorum.

Paylaşan: Larinia


Nars Duo Eyeshadow- Hula Hula


Tekrardan merhaba! Bugün sizlere ilk defa bir far tanıtımını yapacağım zira pek far kulanmam kullansam da genellikle kullandığım renkler bellidir gözlerim renkli olduğu için çok sevsem de canlı renkler bende korkunç duruyor. Strawberryden sipariş ettiğim bu far da her zamanki kullandığım tonları içeriyor. Bu farın ağırlığı 4 yani 0.8 gram allıklara göre daha hafif. iki tane far içeriyor. Hula Hula'da iki renk de ışıltılı fakat gold glitterlar içeren sağdaki sütlü kahve renginde gerçekten just make up ın da dediği gibi kafam kadar glitterlar var olsun gene de göze sürdüğünüzde kötü durmayan glitterlar bunlar zaten alırken de bundan haberim vardı=) Soldaki renk çok güzel soluk bir bebek pembesi. Bunu nasıl kullanmalı derseniz ayrı ayrı da sürebilirsiniz ya da benim yaptığım gibi kaş altına aydınlatıcı altına pembe kısım onun altına da açık kave rengini geçebilirsiniz bugün denedim çok hoş oldu daha sonra sizler için de resim koyacağım. Nars ikili farların Türkiye fiyatı biraz tuzlu 73 lira fakat ben bunu strawberryden %7.5 bağlılık+%10 makyaj indirimden toplam 49 liraya aldım. Bayağı karlı oldu benim için. Yapı olarak farları da allıklar gibi pigmentli ve yumuşak. Tavsiye eder miyim eğer mat makyajcı değilseniz ve naturel tonlardan hoşlanıyorsanız tavsiye ederim=)

Paylaşan: Larinia

YsL Teint Majeur SPF 18 Fondoten

Bir fondoten yazısıyla daha karşınızdayım..Bu fondoteni geçen sene Strawberry'den almıştım. Aslında netten baktığım için o anda deneme şansım olmadığından bir nevi deneme yanılma yoluyla almış oldum.İyikide almışım.:)En sevdiğim fondotenlerden biri olduğunu söyleyebilirim.Bunun pek çok sebebi var.İlki kapatıcı özelliğinin gerçekten güzel olması.Maske gibi durmuyor ve kusurları gayet güzel örtüyor.Bende 01 ve 03 numaraları var.03 numarasını hemen hemen direkt yüzüme uygulayabiliyorum.01 numarasını ise başka bir fondotenimle karıştırarak istedğim rengi elde ediyorum ve böylece doğal duruyor.Benm favorim 01 numarası..


İçeriğinde Yaşam Mantarıda denilen bir bitki özü bulunmakta.Spfli bir fondoten olmasıda avantaj..Her zaman güneş koruyucuyu sür yedir derken,vakit bulamayabiliyoruz çünkü.Fırçayla yada süngerle uygulayabilirsiniz. Benim bu fondoteni uygulama tekniğimse şu şekilde;önce fırçayla yüzüme nokta nokta uyguladıktan sonra süngerlede üstünden geçerek,daha iyi yaymış oluyorum.Böylece daha doğal duruyor.Kapatıcılık isteyenler için gerçekten tatmin edici.Hergün kullandığım bir fondoten değil.Cildimi fazla yormamak adına hergün kullanmıyorum.Kapatıcı özelliği fazla çünkü..Dolasıyla cildime ağır gelebilir.Yağlı ciltlerede belki fazla gelebilir bu fondoten.Özel günlerde yada makyaja gerçekten zaman ayırmak istediğim zamanlarda kurtarıcım oluyor diyebilirim.Fiyatı,Tekin Acar'da 158 TL,Çilektede aynı fiyat.Ancak indirime girebiliyor bu ürün çilekte.
                                                                                                                    
Paylaşan:Zencefilkız

Nars Orgasm Allık


Merhaba! Bugün size Nars'ın belki de en meşhur ürünü olan Orgasm allığı tanıtmak istiyorum. Kendisi benim ilk Nars allığımdır. Bu allığı yaklaşık üç ay önce cosmo-de den 33$ a almıştım. İlk geldiğinde aa ne kadar küçükmüş bu hemen biter diye hayal kırıklığına uğrasam da(4.8 gram) Nars'ın pigment çılgınlığını farkedince rahatlamıştım. Bu renk bendeki Benefit Coralista kutusunda andırsa da yüzümde kesinlikle şeftali durmuyor, canlı pembe duruyor. Aynı zamanda içinde altın rengi ışıltılar var yanağınıza sürünce yanardöner, glowy görüntü veren bir yapısı var bu allığın. Nars amcamız Orgasm çılgınlığına devam edip orgasm lipgloss, orgasm oje, orgasm multiple ve bunun aşırı glitter lı bir versiyonu olan super orgasm serisini çıkarmış de çıkarmış orgasm bu kadar meşhur olunca. Rengi sitesinde "peachy pink with shimmer" olarak tanımlanmış çok doğru. Kimi yüzlerde şeftali kimilerinde ise pembe duran bir allık bu. Her cilt tonuna gidebileceğini düşünüyorum. Türkiyedeki Sephoralarda satış fiyatı 65 tl.

Şu an yolda olan iki Nars allığım daha var. İnşallah gelince sizlere onların yorumunu da yapacağım=)

Aklıma gelmişken bir şey daha söylemek istiyorum size. Siz de eğer Nars'ın tebeşirimsi leke tutan kabından bıktıysanız alın elinize ıslak mendili silin valla ben denedim ilk aldığım kadarki kadar güzel oldu kabı=) Sadece bir fikir=)

Paylaşan: Larinia




27 Nisan 2011 Çarşamba

Mac Allık Pink Swoon

Bir allık yazısıyla karşınızdayım.Mac'in allıkları zaten meşhur..Bu allıkda onlarda biri.Kendisini uzun zamandan beridir kullanıyorum.Şeker-soğuk pembe arası bir renk.İçerisinde simler yok.Gayet mat bir allık.Macdeki Mua bana en çok bu allığın uygun oldugunu söylemişti.İyikide öyle yapmış.:)Sabah,öğle,akşam ne zaman aklıma düşerse ilk başvurduğum allık bu oluyor diyebilirim.Gerek sürümüyle,gerek dokusuyla benden tam not aldı.Koyu tenlilerde belki istenilen şekilde durmayabilir.Ancak açık esmer,koyu kumral,kumral ve sarışınlarda gerçekten enfes duracağını düşündüğüm bir allık.Benden size güzel bir tavsiye..;)Ben bu allığı,Mac 188 fırçayla uyguluyorum.Daha doğal duruyor böylece.Renkleri güzel yayması açısından seviyorum bu fırçayı.İkisini beraber yayınlamamdaki sebepte bu..Dairesel hareketlerle elmacık kemiklerinize uygulayabilirsiniz.
Aşağıdada bu allığın yüzümdeki duruşunu görüyorsunuz..

 Burda gece makyajındaki kullanılmış halini görüyorsunuz.Daha az bir uygulamayla daha doğal bir görünüm elde edilebilir.Sürümü yumuşak.Fırçayla gayet güzel uygulanıyor,dağılıyor.Günlük kullanım için çok uygun.Fiyatıda gayet makul..Fiyatı :49 TL..

Paylaşan:Zencefilkız

Roaccutane-Zorataninzedeler için Bir yazı..

  • Arkadaşlar..Bugun sizlere biraz zorlu bir ilaçtan bahsedeceğim.Daha doğrusu bu ilacı kullananların belki işine yarar düşüncesiyle yazdıgım yazımı sizlerle paylaşmak istedim.Cildiye hekimlerinin sivilce konusunda belkide son yol olarak başvurdukları bir ilaç Roaccutane..Doktorların çoğu bu ilaca başvurmamak için öncelikle pekçok farklı yol deniyorlar hastaları üzerinde.Biliyorsunuz,ilacın kullanım sırasında prospektusunu dolduracak kadar yan etkisi var..Tabii bunların kişiler üzerindeki etkileri değişiyor.Kimisinde ciltte anormal bir kuruluk,kimisinde ruhsal yönden değişiklikler,kimisinde kan değerlerindeki değişme..Bu ve buna benzer pek çok olumsuz etki..Bende bir Roaccutanezede olarak bu savaşım sırasındaki yardımcılarımı sizlerle paylaşmak istedim..Bu ürünlerim sayesinde tedavimi neredeyse sorunsuz olarak tedivimi bitirdim diyebilirim.Gerçi benim  çok fazla sivilce sorunum yoktu,sadece çenemde 2-3 , birkaç tanede sırtımdaki inatçı sivilceden dolayı bu ilacı kullandım.Biliyorum o zamanlar (yaklaşık 3-4 sene önce)belki hataydı bu ilacı az bir sivilce için kullanmak,ancak işte..Bazen insan birşeye taktı mı takıyor:))İşte yanımda olan müttefiklerim..:)
Yukarı gördüğünüz ürünler sadece yüzüm için kullandıgım ürünlerdi.Bunlardan memnun oldugum için şuanda da ara ara kullanırım,ihtiyaç hissettikçe..

La Roche Posay Effaclar H:La roche hepimizinde bildiği üzere dermokozmetik bir ürün..Zaten La roche bu konuda ürün yelpazesini baya genişletti.Yukarıda gördüğünüz bu nemlendirici kremde,özellikle bu tedaviyi kullananlar için özel olarak üretilmiş bir ürün.Tedavi sırasında,cildin su kaybını önlemeyi  hedeflemiş.Cildin kaybettiği ,yapsındaki özellikleri(bu tedavi yüzünden),geri kazandırmayı amaçlayan bir krem.Sabah ve akşam olmak üzere 2 defa kullanılıyor.Makyajdan önce sürülmesi önemli.Ayrıca makyaj içinde güzel bir baz olmuş oluyor.Nem vermesi gerçekten güzel.Beyaz kıvamlı bir krem kendisi.Fiyatıda 43 tl..Eczanelerde satılıyor.
Dr.Hauschka Day Cream: Bu marka,geçen yıl ülkemizdede satılmaya başlandı.GNC mağazalarında.Önceleri internetten alabiliyorken,şimdileri burdanda satın alınabilir.İçerisinde; çoban gülü,üzüm çekirdeği yağı,Hamamelis,Havuç ekstresi,tatlı badem yağı,zeytinyağı,Buğday tohum yağı,yerfıstığı yağı,Aynısafa ekstresi,Sarı kantaron otu ekstresi,jojba yağı bulunuyor.Bitkisel içerikli yani..Bu yönüyle gerçekten güzel.Fakat ciltte öyle denildiği gibi kolay emilemiyor malesef.Gerçi ben ilaç tedavim sırasında böyle bir sorun yaşamıyordum,cildimde kuruluk vardı çünkü.Ancak yağlıya dönük ciltler biraz rahatsız olabilir.Nemlendirmesi  güzel.İçeriğinde paraben bulunmuyor.Bu yönüylede benden artı puan kazandı.Fiyatı 58 tl..
Avene Clean Acne:Yine bu tedavi için üretilmiş bir krem daha..Ben önceleri bunu kullanıyordum,fakat sonradan geri la roche'a döndüm.Özel bir sebebi yok.İkisininde nemlendirmesi aynı düzeyde.Tercih edilebilir.

Estee Lauder Advanced Night Repair: Hayatımın kremi..Elindeki tüm kozmetikleri alacağız,bir ürün seçebileceksin sadece deseler,tercihim kesinlikle bu serum olurdu.:)Nemlendirmesi gerçekten muhteşem.Gece bu ürünü sürdüğüm zaman ertesi gün yumuşacık bir ciltle uyanıyorum.Ayrıca,zaman içerisinde cildime böyle bir ışıltı,aydınlık geldiğinide fark ettim.Cilt lekerinede faydası var.Tamam,bu konuda mucize vaadetmiyor belki,ama yararı var gerçekten.En önemli özelliği, gündüzki güneşin olumsuz etkilerini bloke etmesi.Güneş ve diğer dış çevrenin cilde karşı olumsuz etkilerini onarmaya çalışıyor.Eğer gündüz,dışarı çıkmadan önce,nemlendirici öncesi kullanırsanız eger güneşe karşıda cildinizi daha fazla korumuş olursunuz.Yani bir nevi,güneş koruyuculukda yapıyor.Görüntüsü ve içeriği sizi korkutmasın. Denildiği gibi antiaging bir ürün değil.Yani daha doğrusu illa olgun yaşların kullanması gerek diye birşey yok.Bu konuda Estee Lauder uzmanıyla konuştum.Kendisi,genç ciltlerinde bu ürünü kullanabileceğini söyledi.Eger 20li yaşlarda bu ürünü kullanırsak eger geleceğede yatırım yapmış oluyoruz aslında.Çevresel faktörler ve özellikle güneşin gündüz ciltte bıraktığı olumsuz etkileri onarmaya çalışıyor çünkü.Kırklı yaşlarda oluşan olmusuzlukları onarmaya çalışmaktansa bu yaşlarda önlem almak en mantıklısı gibime geliyor şahsen benim.Konudan uzaklaştık gibi biraz farkındayım,fakat bunları açıklamam gerektiğini hissettim yinede. Sivilce tedavisi sırasında bu serumdan kullanma sebebim ise,güneşin cilde leke yapmasını ve diğer olumsuz etkilerini en aza indirmesi..Sonucta bu ilacı kullanırken cildimiz dahada hassaslaşıyor.Özelliklede güneşe karşı..Fiyatı biraz pahalı..Ama oldukça uzun gidiyor.Ykmdeki fiyatı 220 tl..
Murad Essential-C göz kremi:Bu kremi göz çevrem için sürüyordum.Malum,göz çevresi önemli.. Nemlendirmesi iyi,C vitaminli olmasıda bir avantaj.Göz altı morlukları olanlar için C vitaminli kremler gerekli.. C vitamini ciltteki lekelerle savaşmakta kullanılıyor çünkü.Bu kremede eklemekle gayet iyi yapmışlar.Fiyatı  çilekte 187 tl..
Colling Mist Termal su:Aslında termal su konusunda la roche daha iyi gibi..Fakat bu suyuda cilde ferahlık vermesi açısından başarılı buluyorum.Tedavideyken,cildimde kızarıklıklar hafiften oluştuğunu gördüğüm an fıs fıs:))Alp dağlarındaki sudan geliyormuş,söyledikleri doğruysa eger..Doğrumu gerçekten bilemiyorum ama sıktığınız zaman cidden baya bir buzzzz:))Watsonslarda satılıyor.
Murad Nar Özlü Lip Balm-stik:Dudaklar bu tedavi sırasındada herhalde en çok darbeyi alan bölge vücuttaki.Bu üründe gayet güzel nemlendiriyor dudakları.Tek kusuru yapış yapış olması.Kokusu güzel onun dışında.Eczanelerde satılıyor.73 tlye almıştım ben.



Bepanten Krem:Fazla söze gerek varmıki..Herhalde her bu tedaviyi kullanan insanın gördüğü daha doğrusu görmek zorunda oldugu bir krem..Ben merhemini almadım,çünkü nette merheminin bazılarında tüylenme yapabildiğini okumuştum.Dolayısıla kreminden satın aldım.Dudaklardaki çatlaklara birebir.

Paylaşan:Zencefilkız